Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gasselternijveen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Gasselternijveen leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier lees je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Gasselternijveen.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GasselternijveenZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9514
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Gasselternijveen

Heb je last van een erg droge huid of water met een vreemde smaak? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Aa en Hunze kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Gasselternijveen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gasselternijveen?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Gasselternijveen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Gasselternijveen heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Gasselternijveen

De waterhardheid van het leidingwater in Gasselternijveen bedraagt ongeveer 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-gasselternijveen-9514

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Mooiwater Compact
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Calex Calex 22L
 • Erie Maxima Eco15

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gasselternijveen reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Gasselternijveen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1800 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen starten bij €830 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1250 en €2200 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Gasselternijveen.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je makkelijk snel vakmannen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Elektrische waterontharderC.a. €950
Reinigingszout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €120 per beurt
PlaatsingVanaf €175
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Gasselternijveen?
De hardheid van het leidingwater in Gasselternijveen bedraagt 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een minder droge huid, betere smaak van water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Gasselternijveen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie