Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gasselternijveenschemond

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Gasselternijveenschemond maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten vind je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Gasselternijveenschemond.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere water met een vreemde smaak en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid GasselternijveenschemondWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9515
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Gasselternijveenschemond

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of veel schoonmaakwerk? Flink wat mensen kiezen een goede waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Aa en Hunze zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Gasselternijveenschemond was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gasselternijveenschemond?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Gasselternijveenschemond. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Gasselternijveenschemond ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Gasselternijveenschemond

De waterhardheid van het water in Gasselternijveenschemond is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-gasselternijveenschemond-9515

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Mooiwater Medium
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Atlantis AT210
 • Euro Twin 10
 • North Star 25ED

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gasselternijveenschemond voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Gasselternijveenschemond.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterverzachters zijn zo’n €770, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Gasselternijveenschemond.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos vakmannen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €110
Mechanische waterontharderV.a €780
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €970
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €130 per beurt
InstallatieV.a €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Gasselternijveenschemond?
De waterhardheid in Gasselternijveenschemond is plus minus 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gasselternijveenschemond.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie