Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gieterveen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Gieterveen leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Gieterveen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als aanslag op servies en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €215 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GieterveenHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9511
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Gieterveen

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer woningeigenaren bestellen een slimme waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, zijdezachte kleding en huid en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Aa en Hunze opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Gieterveen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Gieterveen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Gieterveen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Gieterveen heeft een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Gieterveen

De waterhardheid van het leidingwater in Gieterveen bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-gieterveen-9511

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Mooiwater Mini
 • Remon Waterontharders Kama
 • Erie Softline Eco10
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Kinetico 2050C

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Gieterveen reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Gieterveen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €135 voor een magnetische ontharder tot ruim €1400 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €750, exclusief installatiekosten. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €2125 inclusief inregelen. In de tabel hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Gieterveen.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je makkelijk en zonder kosten modellen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €770
Waterontharder (elektrisch)Circa €1060
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €150 per beurt
MontageRond de €190
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Gieterveen?
De hardheid van het kraanwater in Gieterveen is grofweg 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Gieterveen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie