Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwediep

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Nieuwediep heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Nieuwediep.
 • Dit kan leiden tot problemen als strepen op de ramen en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €225 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid NieuwediepTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9512
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nieuwediep

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen en/of kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep Hollanders en Belgen nemen een goede waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Aa en Hunze zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Nieuwediep hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nieuwediep?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuwediep. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nieuwediep heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nieuwediep

De waterhardheid van het water in Nieuwediep is 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwediep-9512

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Mooiwater Mini+
 • North Star 11UD
 • Waterluxe Combi 25
 • Judo Quicksoft Duo
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nieuwediep reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nieuwediep.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €70 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2025 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €840, excl. installatie. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1350 en €2125 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Nieuwediep.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel modellen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Mechanische waterontharderC.a. €840
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1160
Zouttabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €90 per 12 maanden
InstallatieBegint bij €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Nieuwediep?
De waterhardheid in Nieuwediep schatten we op 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuwediep.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie