Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Reppel

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Reppel zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina bekijk je handige informatie aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6,72 dH in Reppel.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als droog haar na het douchen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid ReppelWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBocholt
Postcode3950
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Reppel

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen of kalk op de lak van de auto? Flink wat huishoudens bestellen een handige waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Bocholt zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Reppel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Reppel?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Reppel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Reppel ontvangt een waterhardheid van 6,72. Concreet: Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Reppel

De waterhardheid van het drinkwater in Reppel bedraagt circa 6,72 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-reppel-3950

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Bayard Minima
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Mooiwater Medium+

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Reppel verklein je de dH waarde van 6,72 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €890.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Reppel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €115 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1700 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €650 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1450 en €1825 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Reppel.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en snel installatiebedrijven, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Elektronische waterontharderV.a €1030
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractRond de €90 per beurt
InstallatieRond de €275
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Reppel?
De hardheid in Reppel ligt op 6,72 dH. De meting in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Reppel.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie