Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kaulille

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6,72 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Kaulille maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je handige informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6,72 dH in Kaulille.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid KaulilleHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBocholt
Postcode3950
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Kaulille

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid en strepen op je ruiten? Een groeiend aantal mensen kiezen een innovatieve waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Bocholt opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Kaulille hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kaulille?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Kaulille. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kaulille heeft een waterhardheid van 6,72. Dat betekent Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Kaulille

De waterhardheid van het drinkwater in Kaulille is om en nabij de 6,72 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-kaulille-3950

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Bayard Ecosoft 15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Mooiwater Medium

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kaulille verlaag je de dH waarde van 6,72 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kaulille.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot ruim €1500 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €760, zonder installeren. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1500 en €1700 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Kaulille.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en kosteloos installatiebedrijven, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Mechanische waterontharderV.a €870
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €930
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €145 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Kaulille?
De hardheid van het water in Kaulille bedraagt 6,72 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Kaulille.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie