Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beernem

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10,08 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Beernem leidt tot kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je praktische informatie over diverse types waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10,08 dH in Beernem.
 • Hierdoor ontstaan situaties als een irriterende huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €310 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid BeernemFunctioneringKostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBeernem
Postcode8730
Gem. Gasverbruik M33.390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4150 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Beernem

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt of extra zeep en shampoo nodig? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en kalkvrije leidingen. In de gemeente Beernem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Beernem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Beernem?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Beernem. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Beernem heeft een gemeten waterhardheid van 10,08. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lager energieverbruik, fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Beernem

De waterhardheid van het drinkwater in Beernem bedraagt circa 10,08 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-beernem-8730

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • North Star 20ED
 • Watercompany Softflow 15
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Delta Duplex duet
 • Erie Maxima Eco15

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Galaxy) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Beernem reduceer je de dH waarde van 10,08 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €830.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Beernem.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €80 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €730, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1400 en €1725 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Beernem.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en kosteloos installateurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Mechanische waterontharderCirca €650
Elektronische waterontharderBegint bij €1110
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenC.a. €130 per jaar
MontagekostenRond de €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Beernem?
De waterhardheid in Beernem ligt rond de 10,08 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beernem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie