Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oedelem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,08 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Oedelem heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 10,08 dH in Oedelem.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalk op de lak van de auto en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €285 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid OedelemHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBeernem
Postcode8730
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Oedelem

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel en kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep woningeigenaren nemen een elektrische waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Beernem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Oedelem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Voordeligste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oedelem?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Oedelem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oedelem ontvangt een waterhardheid van 10,08. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oedelem

De waterhardheid van het water in Oedelem ligt op ong. 10,08 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-oedelem-8730

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • North Star 11ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Boshuis Duolux plus 100

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Soft) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Oedelem reduceert je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oedelem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €150 voor magnetische ontharders tot zo’n €1450 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €710, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1100 en €1850 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de actuele kosten van een waterverzachter in Oedelem.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder problemen en vandaag nog modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €710
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1150
Reinigingszout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €110 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €190
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Oedelem?
De hardheid van het water in Oedelem is om en nabij de 10,08 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor kalkvrije leidingen en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere comfortabel douchen, smaakvoller water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oedelem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie