Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Joris

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 10,08 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Sint-Joris maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier check je handige informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 10,08 dH in Sint-Joris.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld geïrriteerde huid en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €235 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Sint-JorisTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBeernem
Postcode8730
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint-Joris

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid of bittere smakende thee? Een groeiend aantal huizenbezitters plaatsen een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Beernem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Joris gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sint-Joris?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Sint-Joris. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint-Joris heeft een gemeten waterhardheid van 10,08. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Sint-Joris

De waterhardheid van het water in Sint-Joris bedraagt ongeveer 10,08 dH. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-joris-8730

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • North Star 14ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Boshuis Duolux plus 150

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Whirlpool) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Joris reduceer je de dH waarde van 10,08 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €780.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sint-Joris.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1875 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters starten bij €650 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1375 en €2100 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Sint-Joris.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel experts, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €75
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Elektrische waterontharderC.a. €1190
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €80 (jaarbasis)
MontagekostenRond de €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Sint-Joris?
De hardheid van het kraanwater in Sint-Joris ligt op 10,08 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Joris.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie