Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stoutenburg Noord

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Stoutenburg Noord heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs vind je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.30 dH in Stoutenburg Noord.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Stoutenburg NoordWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3836
Gem. Gasverbruik M31130 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid5.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Stoutenburg Noord

Heb je last van een droge huid of onnodig veel schoonmaken? Een groot deel van de Nederlanders plaatsen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Amersfoort vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Stoutenburg Noord gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Stoutenburg Noord?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Stoutenburg Noord. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel lagere stookkosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Stoutenburg Noord heeft een waterhardheid van 5.30. Samengevat: zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Stoutenburg Noord

De waterhardheid van het drinkwater in Stoutenburg Noord ligt op ong. 5.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-stoutenburg-noord-3836

Veel gekozen merken

 • Boshuis Duolux plus 200
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Remon Waterontharders Angara
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Euro Combi 14 Fleck

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Stoutenburg Noord verlaag je de dH waarde van 5.30 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Stoutenburg Noord.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1425 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers zijn zo’n €690 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1100 en €2025 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Stoutenburg Noord.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten monteurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Mechanische waterontharderRond de €700
Elektrische waterontharderC.a. €910
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudV.a €105 (jaarbasis)
PlaatsingV.a €230
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Stoutenburg Noord?
De waterhardheid in Stoutenburg Noord is ongeveer 5.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Utrecht ligt rond de 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Stoutenburg Noord.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie