Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hooglanderveen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Hooglanderveen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier tref je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.30 dH in Hooglanderveen.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals minder lekker water en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €260 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HooglanderveenHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3829
Gem. Gasverbruik M31130 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid5.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hooglanderveen

Heb je last van een onnodig hoge energierekening en kalkaanslag op kranen en tegels? Veel Nederlanders lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Amersfoort zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Hooglanderveen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hooglanderveen?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hooglanderveen. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hooglanderveen heeft een geschatte waterhardheid van 5.30. Concreet: zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hooglanderveen

De waterhardheid van het drinkwater in Hooglanderveen ligt op ong. 5.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hooglanderveen-3829

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Delta Onega duplex

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hooglanderveen verlaag je de dH waarde van 5.30 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hooglanderveen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €70 voor magnetische ontharders tot een slordige €2100 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterverzachters starten vanaf €730, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1500 en €1700 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hooglanderveen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en zonder kosten monteurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €60
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1080
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €80 p/jaar
MontagekostenRond de €180
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Hooglanderveen?
De hardheid in Hooglanderveen bedraagt 5.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht is grofweg 6.11 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hooglanderveen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie