Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoogland

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hoogland heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl vind je praktische informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.30 dH in Hoogland.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals strepen op de ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €320 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HooglandHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3828
Gem. Gasverbruik M31130 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid5.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hoogland

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep Hollanders en Belgen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, water met een lekkere smaak en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Amersfoort werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Hoogland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hoogland?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hoogland. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hoogland heeft een geschatte waterhardheid van 5.30. Dit staat voor zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Hoogland

De waterhardheid van het drinkwater in Hoogland bedraagt ongeveer 5.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hoogland-3828

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis Combilux plus 400
 • Euro Combi compact 30
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Delta Rusela
 • Erie IQsoft Eco18

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hoogland reduceer je de dH waarde van 5.30 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hoogland.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €85 voor magnetische ontharders tot zo’n €2075 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontkalkers starten bij €800, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1400 en €1800 incl. installatie. In onderstaande schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Hoogland.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en vandaag nog installateurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Mechanische waterontharderC.a. €660
Elektrische waterontharderRond de €1200
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenCirca €105 per beurt
MontagekostenRond de €190
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Hoogland?
De waterhardheid in Hoogland ligt rond de 5.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht komt uit op ongeveer 6.11 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hoogland.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie