Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Barendrecht

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Barendrecht heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina verzamel je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Barendrecht.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BarendrechtWerkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteBarendrecht
Postcode2994
Gem. Gasverbruik M31130 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Barendrecht

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken en/of veel schoonmaakwerk? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Barendrecht vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Barendrecht heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Barendrecht?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Barendrecht. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Barendrecht ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Barendrecht

De waterhardheid van het water in Barendrecht is ongeveer 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-barendrecht-2994

Interessante installaties

 • BWT AQA Perla 5
 • Judo Biosoft-C
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Amysoft E-200
 • SoluCalc SoluCalc

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Barendrecht verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Barendrecht.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1775 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €790, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1400 en €2200 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Barendrecht.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk snel specialisten, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Mechanische waterontharderCirca €870
Waterontharder (elektronisch)V.a €1160
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €140 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €260
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Barendrecht?
De hardheid in Barendrecht komt uit op ong. 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland ligt op 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lager energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een minder droge huid, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Barendrecht.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie