Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Linkhout

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Linkhout heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 11,20 dH in Linkhout.
 • Dit is de oorsprong van onder andere droge haren na een douchebeurt en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €225 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid LinkhoutZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteLummen
Postcode3560
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Linkhout

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat huishoudens nemen een elektrische waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Lummen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Linkhout hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Linkhout?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Linkhout. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Linkhout ontvangt een waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Linkhout

De waterhardheid van het leidingwater in Linkhout is om en nabij de 11,20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-linkhout-3560

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Duo 7
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Euro Combi compact 25
 • Delta Escalda

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Linkhout reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Linkhout.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €65 voor magnetische ontharders tot ruim €1700 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1475 en €1825 incl. installatie. In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Linkhout.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Mechanische waterontharderRond de €810
Elektronische waterontharderVanaf €1100
Tabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenRond de €155 per beurt
PlaatsingRond de €240
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Linkhout?
De hardheid van het leidingwater in Linkhout komt uit op ong. 11,20 dH. De waarde in de provincie Limburg bedraagt 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Linkhout.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie