Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rolde

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Rolde maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier vind je bruikbare info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Rolde.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als minder lekker water en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €290 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid RoldeHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9451
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Rolde

Ben jij ook klaar met huidirritaties en kalk op de lak van de auto? Steeds meer Nederlanders plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Aa en Hunze zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Rolde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Rolde?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Rolde. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Rolde heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Rolde

De waterhardheid van het water in Rolde is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rolde-9451

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Judo Biosoft-C
 • BWT AQA Perla 20
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Atag Descale 10
 • Aquatechnic Ultrasoft 10

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Rolde verklein je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Rolde.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €105 voor magnetische ontharders tot meer dan €2225 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €680 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1350 en €1850 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Rolde.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel monteurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Mechanische waterontharderC.a. €890
Waterontharder (elektrisch)V.a €1210
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €150 per jaar
InstallatiekostenCirca €275
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Rolde?
De hardheid van het water in Rolde is grofweg 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rolde.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie