Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Amen

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Amen heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Amen.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals een irriterende huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €230 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AmenFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9446
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Amen

Wil jij ook af van geïrriteerde huid en/of strepen op de ramen? Een groot deel van de huishoudens kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, zachter wasgoed en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Aa en Hunze kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Amen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Amen?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Amen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Amen heeft een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere lagere energiekosten, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Amen

De waterhardheid van het leidingwater in Amen is 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-amen-9446

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Atag Descale 30
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Judo MultiSoft 2P

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Amen minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Amen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1400 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €690, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1500 en €2125 inclusief plaatsing. In het volgende schema tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Amen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos supersnel installatiebedrijven, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Mechanische waterontharderCirca €800
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €940
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €145 per jaar
MontageV.a €225
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Amen?
De hardheid van het kraanwater in Amen ligt op 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe komt uit op ongeveer 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd door het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Amen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie