Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Papenvoort

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Papenvoort heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten tref je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Papenvoort.
 • Dit is de oorsprong van situaties als wit uitslaande wanden en tegels en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid PapenvoortTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9447
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Papenvoort

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en minder lekker water uit de kraan? Veel mensen kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Aa en Hunze werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Papenvoort hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Papenvoort?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Papenvoort. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot zacht en smaakvol water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Papenvoort heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Papenvoort

De waterhardheid van het drinkwater in Papenvoort bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-papenvoort-9447

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Hydrotense Seduction 16
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Kinetico Essential 11
 • Lubron Proline SXT2

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Papenvoort verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Papenvoort.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot ruim €1875 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1725 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Papenvoort.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos modellen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €155
Waterontharder (mechanisch)Circa €770
Elektrische waterontharderCirca €980
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €105 (jaarbasis)
MontageVanaf €150
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Papenvoort?
De waterhardheid in Papenvoort is om en nabij de 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, zacht en fris water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Papenvoort.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie