Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nooitgedacht

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nooitgedacht maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Nooitgedacht.
 • Dit kan leiden tot situaties als bittere thee koffie en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €290 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid NooitgedachtWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9449
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nooitgedacht

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en/of strepen op je ruiten? Een groeiend aantal huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Aa en Hunze zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Nooitgedacht hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nooitgedacht?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nooitgedacht. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nooitgedacht heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nooitgedacht

De waterhardheid van het drinkwater in Nooitgedacht ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-nooitgedacht-9449

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Puricom Stratos UFW15
 • North Star 17UD
 • Delta Tibera

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nooitgedacht minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nooitgedacht.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1950 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €760, excl. installatie. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1425 en €1900 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Nooitgedacht.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis modellen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €75
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Elektrische waterontharderCirca €980
Zout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenRond de €160 per beurt
PlaatsingVanaf €210
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Nooitgedacht?
De waterhardheid in Nooitgedacht is ongeveer 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nooitgedacht.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie