Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Marwijksoord

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Marwijksoord heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal verzamel je handige info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Marwijksoord.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €285 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid MarwijksoordHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9448
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Marwijksoord

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening of kalkstrepen op glas en lak? Flink wat woningeigenaren bestellen een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, heerlijk zachte kleding en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Aa en Hunze vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Marwijksoord was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Marwijksoord?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Marwijksoord. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Marwijksoord heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Marwijksoord

De waterhardheid van het leidingwater in Marwijksoord bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-marwijksoord-9448

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Hydrotense Seduction 22
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Atag Descale 30
 • BWT Aquadial softlife bio 20

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Marwijksoord reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Marwijksoord.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €130 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Buiten deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €660, zonder installeren. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €2050 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Marwijksoord.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig snel vakmannen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €50
Mechanische waterontharderVanaf €700
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1130
Reinigingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €110 per jaar
PlaatsingV.a €180
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Marwijksoord?
De waterhardheid in Marwijksoord ligt rond de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. comfortabel douchen, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Marwijksoord.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie