Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vredenheim

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Vredenheim zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten bekijk je handige info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Vredenheim.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals strepen op je ruiten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid VredenheimFunctioneringWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9445
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Vredenheim

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en/of eindeloos schoonmaken? Een aanzienlijk aantal mensen bestellen een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachter wasgoed en lagere stookkosten. In de gemeente Aa en Hunze werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Vredenheim hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vredenheim?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Vredenheim. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Vredenheim heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Vredenheim

De waterhardheid van het leidingwater in Vredenheim ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-vredenheim-9445

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense Seduction 8
 • Hydrotense Seduction 22
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Halutec SensorSoft
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vredenheim reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Vredenheim.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €110 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2300 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1500 en €2225 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Vredenheim.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos supersnel specialisten, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Mechanische waterontharderBegint bij €810
Waterontharder (elektronisch)Circa €1090
Zout€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €145 per jaar
MontageC.a. €250
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Vredenheim?
De hardheid van het water in Vredenheim is ongeveer 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een minder droge huid, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Vredenheim.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie