Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Grolloo

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Grolloo heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Grolloo.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals strepen op de ramen en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid GrollooHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9444
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Grolloo

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en kalk op de lak van de auto? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen bestellen een goede waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Aa en Hunze kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Grolloo wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Grolloo?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Grolloo. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Grolloo ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Grolloo

De waterhardheid van het drinkwater in Grolloo bedraagt ongeveer 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-grolloo-9444

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Kinetico 2050C
 • Kinetico Premier Maxi
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Boshuis iQualQ Combi 150

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Grolloo verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Grolloo.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €60 voor magnetische ontharders tot wel €2200 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €690, zonder installeren. Een goed systeem zit ergens tussen de €1275 en €1850 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Grolloo.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos experts, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €105
Mechanische waterontharderV.a €870
Elektronische waterontharderCirca €1110
Zouttabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €90 per jaar
PlaatsingV.a €200
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Grolloo?
De waterhardheid in Grolloo is gemiddeld 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. prettige douchebeurt, smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Grolloo.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie