Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schoonloo

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Schoonloo leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke informatie over de waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Schoonloo.
 • Hierdoor ontstaan situaties als slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid SchoonlooHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9443
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Schoonloo

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel en/of kalkstrepen op glas en lak? Een groot deel van de huishoudens kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Aa en Hunze werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Schoonloo gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Schoonloo?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Schoonloo. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Schoonloo kent een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, minder last van een droge huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Schoonloo

De waterhardheid van het leidingwater in Schoonloo is ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-schoonloo-9443

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Erie Slimline Eco11
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Schoonloo reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Schoonloo.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €135 voor magnetische ontharders tot zo’n €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontharders starten vanaf €720, excl. installatie. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1325 en €2000 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Schoonloo.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig en gratis modellen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €70
Mechanische waterontharderCirca €710
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €920
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €110 per jaar
MontageV.a €240
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Schoonloo?
De hardheid van het water in Schoonloo schatten we op 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid, smaakvol water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schoonloo.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie