Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijlande

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Nijlande heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Nijlande.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lagere energiekosten, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €325 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NijlandeWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9452
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nijlande

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen en/of veel schoonmaakproducten nodig? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Aa en Hunze zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nijlande heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nijlande?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nijlande. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Nijlande zit met een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nijlande

De waterhardheid van het drinkwater in Nijlande ligt op ong. 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nijlande-9452

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Judo Quicksoft Duo
 • Mooiwater Medium
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Apic Zetes junior
 • Watergenius HWS 1500

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nijlande reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nijlande.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1650 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €660, excl. installatie. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1925 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Nijlande.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig supersnel modellen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Elektrische waterontharderVanaf €1190
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudRond de €145 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Nijlande?
De waterhardheid in Nijlande bedraagt 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nijlande.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie