Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gasteren

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Gasteren heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten lees je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Gasteren.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere kalkaanslag en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid GasterenZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9466
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Gasteren

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een aanzienlijk aantal Nederlanders nemen een goede waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Aa en Hunze opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Gasteren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Beste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gasteren?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Gasteren. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot zacht en smaakvol water en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Gasteren heeft een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Gasteren

De waterhardheid van het drinkwater in Gasteren is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-gasteren-9466

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Essential 11
 • Calex Calex 22L
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Watergenius Blue Line Basic

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gasteren reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Gasteren.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €55 voor magnetische ontharders tot een slordige €1900 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €680 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1400 en €2075 inclusief plaatsing. In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterontharder in Gasteren.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos monteurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €780
Elektronische waterontharderCirca €1050
Zouttabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €100 per beurt
PlaatsingskostenC.a. €225
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Gasteren?
De hardheid van het water in Gasteren ligt op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd door pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Gasteren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie