Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gasselte

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Gasselte leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal check je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Gasselte.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals water met een vreemde smaak en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid GasselteZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9462
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Gasselte

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening en kalk op de lak van de auto? Steeds meer huishoudens kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Aa en Hunze kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Gasselte heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Gasselte?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Gasselte. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Gasselte kent een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Gasselte

De waterhardheid van het drinkwater in Gasselte bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-gasselte-9462

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Kinetico 2050C
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • BWT Aquadial softlife bio 20

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Gasselte voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Gasselte.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2200 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €710, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1325 en €1750 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Gasselte.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en kosteloos modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €70
Mechanische waterontharderBegint bij €710
Elektrische waterontharderV.a €990
Reinigingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudV.a €140 p/jaar
PlaatsingCirca €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Gasselte?
De waterhardheid in Gasselte bedraagt 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor kalkvrije leidingen en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Gasselte.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie