Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gieten

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Gieten resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl tref je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Gieten.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalkaanslag en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid GietenHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9461
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Gieten

Heb je in huis last van verstopte leidingen en/of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid na bad of douche en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Aa en Hunze zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Gieten hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Gieten?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Gieten. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Gieten zit met een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Gieten

De waterhardheid van het water in Gieten bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-gieten-9461

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Kinetico 2020C HE
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Hydrotense Seduction 22

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Gieten reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €770.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Gieten.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot ruim €1525 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €700 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1200 en €1725 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Gieten.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en gratis vakmannen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €880
Elektronische waterontharderCirca €900
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenRond de €150 per jaar
PlaatsingBegint bij €260
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Gieten?
De hardheid van het water in Gieten is om en nabij de 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Gieten.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie