Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eext

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Eext heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Eext.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals minder lekker water en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €320 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid EextFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Eext

Wil jij ook af van geïrriteerde huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een aanzienlijk aantal huishoudens installeren een innovatieve waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachtere was en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Aa en Hunze werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Eext heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eext?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Eext. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Eext heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Eext

De waterhardheid van het leidingwater in Eext ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-eext-9463

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Kinetico Ergo 18
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Erie Slimline Eco14
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Atag Descale 20

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eext voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Eext.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €105 voor een magnetische ontharder tot ruim €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontharders beginnen bij €850, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1600 en €1700 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Eext.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos en snel monteurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Mechanische waterontharderVanaf €670
Waterontharder (elektrisch)V.a €910
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €100 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €250
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Eext?
De hardheid van het kraanwater in Eext is plus minus 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. prettige douchebeurt, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Eext.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie