Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Anderen

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Anderen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Anderen.
 • Dit kan zorgen voor onder andere kalkstrepen op ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €270 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid AnderenHoe werkt het?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9465
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Anderen

Heb je in huis last van een erg droge huid en wit uitslaande wanden en tegels? Veel huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Aa en Hunze werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Anderen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Anderen?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Anderen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Anderen heeft een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Anderen

De waterhardheid van het leidingwater in Anderen is 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-anderen-9465

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Essential
 • Euro Combi compact 20
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Kinetico Essential 11
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Anderen voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Anderen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1750 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €850, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2175 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Anderen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos supersnel installatiebedrijven, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Mechanische waterontharderC.a. €660
Elektrische waterontharderRond de €970
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €135 per beurt
MontagekostenRond de €240
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Anderen?
De hardheid van het water in Anderen is grofweg 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Anderen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie