Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eexterzandvoort

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Eexterzandvoort leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina check je waardevolle info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Eexterzandvoort.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €220 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid EexterzandvoortHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9464
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Eexterzandvoort

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening of onnodig poets- en boenwerk? Een groot deel van de huishoudens bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en smaakvol water en kalkvrije leidingen. In de gemeente Aa en Hunze zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Eexterzandvoort was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Eexterzandvoort?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Eexterzandvoort. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Eexterzandvoort heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Eexterzandvoort

De waterhardheid van het water in Eexterzandvoort is ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-eexterzandvoort-9464

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Kinetico Ergo 9
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Delta Arenal
 • BWT AQA Perla 10
 • Delta Domela

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Eexterzandvoort reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Eexterzandvoort.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €2050 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €740 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1500 en €2250 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Eexterzandvoort.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan men makkelijk en kosteloos installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €710
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1180
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €115 per 12 maanden
PlaatsingCirca €170
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Eexterzandvoort?
De hardheid van het kraanwater in Eexterzandvoort is gemiddeld 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eexterzandvoort.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie