Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Annerveenschekanaal

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Annerveenschekanaal resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Annerveenschekanaal.
 • Hierdoor ontstaan onder andere veel schoonmaakwerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €220 per 12 maanden.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid AnnerveenschekanaalWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9654
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Annerveenschekanaal

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal Nederlanders plaatsen een elektrische waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Aa en Hunze vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Annerveenschekanaal gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Annerveenschekanaal?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Annerveenschekanaal. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Annerveenschekanaal heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Annerveenschekanaal

De waterhardheid van het drinkwater in Annerveenschekanaal bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-annerveenschekanaal-9654

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Bayard Minima
 • Halutec Domus DPS 500

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Annerveenschekanaal voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Annerveenschekanaal.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €820, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1250 en €1950 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geschatte kosten van een waterontharder in Annerveenschekanaal.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en vandaag nog modellen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €80
Mechanische waterontharderC.a. €660
Waterontharder (elektronisch)V.a €1210
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudC.a. €150 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €225
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Annerveenschekanaal?
De waterhardheid in Annerveenschekanaal is plus minus 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe schatten we op 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Annerveenschekanaal.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie