Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Annen

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Annen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Annen.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als geïrriteerde huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid AnnenFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9468
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Annen

Heb jij genoeg van een irriterende huid of apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Aa en Hunze opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Annen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Annen?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Annen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Annen heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Annen

De waterhardheid van het drinkwater in Annen is ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-annen-9468

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Essential 8
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Atag Descale 5
 • Waterluxe Duo 25
 • Delta Morava

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Annen reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Annen.

Reken af met kalk!

Kom in contact met specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €170 voor magnetische ontharders tot een slordige €2025 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €780, excl. installatie. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €2075 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Annen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos en snel specialisten, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €125
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Elektronische waterontharderRond de €1150
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractVanaf €85 op jaarbasis
MontageC.a. €180
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Annen?
De waterhardheid in Annen is circa 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Annen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie