Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Anloo

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of een droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Anloo maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Anloo.
 • Hierdoor ontstaan situaties als een irriterende huid en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid AnlooTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9467
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Anloo

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Flink wat Hollanders en Belgen installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Aa en Hunze zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Anloo hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goedkoopste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Anloo?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Anloo. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Anloo ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Anloo

De waterhardheid van het drinkwater in Anloo ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-anloo-9467

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Kinetico Essential 17
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Kinetico Kube 15

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Anloo verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Anloo.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €165 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1650 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders beginnen bij €720, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1375 en €2050 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Anloo.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en vandaag nog merken, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €110
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Waterontharder (elektrisch)C.a. €960
Zout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €155 per beurt
MontageBegint bij €150
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Anloo?
De waterhardheid in Anloo schatten we op 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Anloo.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie