Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Balloërveld

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Balloërveld heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten bekijk je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Balloërveld.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als een droge huid en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €215 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BalloërveldZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9459
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Balloërveld

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen of te veel schoonmaken? Meer en meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, zachtere was en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Aa en Hunze zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Balloërveld was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Beste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Balloërveld?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Balloërveld. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een lagere energierekening en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Balloërveld ontvangt een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Balloërveld

De waterhardheid van het water in Balloërveld is 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-balloerveld-9459

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo MultiSoft 2P
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Electric GXOF27KE
 • Erie Slimline Eco14

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Balloërveld verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de tarieven, het kost stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Balloërveld.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters starten bij €810, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1250 en €2175 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Balloërveld.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel vakmannen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €125
Mechanische waterontharderVanaf €670
Waterontharder (elektronisch)Circa €910
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €120 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €175
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Balloërveld?
De hardheid van het kraanwater in Balloërveld is plus minus 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Balloërveld.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie