Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heerjansdam

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Heerjansdam leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten tref je belangrijke informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Heerjansdam.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid HeerjansdamWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode2995
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Heerjansdam

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Flink wat huizenbezitters kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Zwijndrecht vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Heerjansdam hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heerjansdam?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Heerjansdam. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Heerjansdam zit met een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, minder last van een droge huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Heerjansdam

De waterhardheid van het leidingwater in Heerjansdam is ongeveer 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-heerjansdam-2995

Interessante installaties

 • Waterboss 700 CWB700n
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • BWT AQA life
 • Boshuis Duolux plus 400

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heerjansdam minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Heerjansdam.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1575 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Buiten deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1150 en €1850 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Heerjansdam.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk snel experts, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €110
Mechanische waterontharderCirca €790
Elektronische waterontharderVanaf €1070
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €115 per beurt
PlaatsingskostenV.a €170
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Heerjansdam?
De waterhardheid in Heerjansdam schatten we op 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere een minder droge huid, zacht en fris water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heerjansdam.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie