Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Burcht

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9,91 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Burcht leidt tot kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 9,91 dH in Burcht.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €270 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid BurchtWerkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteZwijndrecht
Postcode2070
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid9,91 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Burcht

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en onnodig poets- en boenwerk? Meer en meer huishoudens lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, betere smaak van water en een lager energieverbruik. In de gemeente Zwijndrecht werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Burcht was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goede waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Burcht?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Burcht. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor fris kraanwater en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Burcht zit met een waterhardheid van 9,91. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Burcht

De waterhardheid van het water in Burcht bedraagt ongeveer 9,91 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9,91 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,22 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-burcht-2070

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Erie IQsoft Eco26
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Electric GXOF27KE

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Burcht verlaag je de dH waarde van 9,91 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Burcht.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1675 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €810, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1275 en €1875 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Burcht.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen en direct installateurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Mechanische waterontharderV.a €840
Elektrische waterontharderBegint bij €950
Zout€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €155 per 12 maanden
PlaatsingV.a €260
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Burcht?
De waterhardheid in Burcht schatten we op 9,91 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is grofweg 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, fris kraanwater, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Burcht.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie