Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Aalbeke

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 14,00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Aalbeke heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal lees je nuttige info info over de waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Aalbeke.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als glascorrosie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €330 per jaar.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid AalbekeWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode8511
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Aalbeke

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat Vlamingen lossen dit op met een handige waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Kortrijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Aalbeke hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Aalbeke?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Aalbeke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Aalbeke ontvangt een waterhardheid van 14,00. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Aalbeke

De waterhardheid van het water in Aalbeke bedraagt ongeveer 14,00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-aalbeke-8511

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Mooiwater Mini
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Bayard Ecosoft 10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Aalbeke verlaag je de dH waarde van 14,00 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Aalbeke.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €80 voor magnetische ontharders tot ruim €1775 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €650, excl. installatie. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €2175 inclusief plaatsing. In het volgende schema bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Aalbeke.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en gratis monteurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €85
Mechanische waterontharderBegint bij €790
Elektrische waterontharderV.a €920
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractC.a. €130 (jaarbasis)
InstallatieCirca €275
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Aalbeke?
De waterhardheid in Aalbeke is gemiddeld 14,00 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor verminderde eczeem klachten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Aalbeke.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie