Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rollegem

Heb je in huis last van kalkneerslag, glascorrosie, smerig water of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Rollegem heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal bekijk je handige info aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 14,00 dH in Rollegem.
 • Dit kan zorgen voor onder andere aanslag op servies en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid RollegemHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode8510
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Rollegem

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid of kalkstrepen op glas en lak? Meer en meer huishoudens installeren een handige waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Kortrijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Rollegem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Rollegem?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Rollegem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Rollegem ontvangt een waterhardheid van 14,00. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Rollegem

De waterhardheid van het water in Rollegem bedraagt ongeveer 14,00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-rollegem-8510

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Proline SXT2
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Delta Tibera
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Wateronthardershop Euro Twin 5

Technische uitleg werking waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Rollegem verklein je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Rollegem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1625 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1200 en €2050 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Rollegem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk en snel modellen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €125
Mechanische waterontharderCirca €760
Elektrische waterontharderVanaf €1010
Tabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €105 op jaarbasis
PlaatsingBegint bij €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Rollegem?
De waterhardheid in Rollegem ligt rond de 14,00 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een minder droge huid, fris kraanwater, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Rollegem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie