Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Marke

Heb je last van kalkneerslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 14,00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Marke zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier bekijk je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 14,00 dH in Marke.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €285 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid MarkeTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode8510
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Marke

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen of glascorrosie? Een aanzienlijk aantal mensen installeren een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Kortrijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Marke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Waterverzachter informatie.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Marke?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Marke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een efficiëntere warmteoverdracht en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Marke heeft een waterhardheid van 14,00. Definitie: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Marke

De waterhardheid van het drinkwater in Marke ligt op ong. 14,00 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-marke-8510

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Lubron Proline Classic
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Delta Simplex compact
 • Atlantis AT210
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT

Zo werkt een waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Marke voer je de dH waarde terug van 14,00 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Marke.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €115 voor magnetische ontharders tot wel €1975 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €650 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1350 en €2225 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Marke.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen snel monteurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €135
Mechanische waterontharderCirca €870
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1020
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudVanaf €145 op jaarbasis
PlaatsingCirca €240
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Marke?
De hardheid van het leidingwater in Marke is om en nabij de 14,00 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld middels de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Marke.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie