Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Laag Zuthem

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Laag Zuthem heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.40 dH in Laag Zuthem.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld kalkaanslag en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Laag ZuthemHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8055
Gem. Gasverbruik M31550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.40 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Laag Zuthem

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken en onnodig veel schoonmaken? Steeds meer huishoudens bestellen een slimme waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Raalte kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Laag Zuthem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Laag Zuthem?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Laag Zuthem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Laag Zuthem ontvangt een waterhardheid van 6.40. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Laag Zuthem

De waterhardheid van het leidingwater in Laag Zuthem is om en nabij de 6.40 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,23 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-laag-zuthem-8055

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Watts OneFlow
 • North Star 11UD
 • General electric GE-26HI
 • Century CWS 100V/UF
 • Ecowater Galaxy VDR30

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Laag Zuthem minimaliseer je de dH waarde van 6.40 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Laag Zuthem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot ruim €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1225 en €1925 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Laag Zuthem.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en vandaag nog experts, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1150
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €150 per 12 maanden
MontageBegint bij €200
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Laag Zuthem?
De hardheid in Laag Zuthem schatten we op 6.40 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel ligt op 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Laag Zuthem.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie