Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Warnsveld

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 3.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Warnsveld leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 3.30 dH in Warnsveld.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een droge huid en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €275 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WarnsveldTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7231
Gem. Gasverbruik M31280 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid3.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Warnsveld

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Zutphen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Warnsveld hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Warnsveld?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Warnsveld. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Warnsveld heeft een gemeten waterhardheid van 3.30. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Warnsveld

De waterhardheid van het drinkwater in Warnsveld is om en nabij de 3.30 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 3.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 9,40 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-warnsveld-7231

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie Slimline Eco8
 • Digisoft EC-500
 • Erie Softline Eco10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Warnsveld verklein je de dH waarde van 3.30 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Warnsveld.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1775 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €760, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €1950 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Warnsveld.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en zonder kosten vakmannen, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Mechanische waterontharderBegint bij €670
Elektronische waterontharderCirca €1170
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudCirca €100 per beurt
MontageBegint bij €250
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Warnsveld?
De hardheid van het leidingwater in Warnsveld is om en nabij de 3.30 dH. De meting in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Warnsveld.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie