Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Uitkerke

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 16,24 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Uitkerke zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare informatie met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 16,24 dH in Uitkerke.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als droge haren na een douchebeurt en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €315 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid UitkerkeWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBlankenberge
Postcode8370
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Uitkerke

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en/of onnodig poets- en boenwerk? Meer en meer mensen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, fris kraanwater en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Blankenberge opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Uitkerke gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Uitkerke?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Uitkerke. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Uitkerke heeft een geschatte waterhardheid van 16,24. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, minder last van een droge huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Uitkerke

De waterhardheid van het water in Uitkerke bedraagt ongeveer 16,24 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-uitkerke-8370

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Erie Slimline Eco14
 • BWT AQA Perla Duo
 • 038waterontharder Compact 14
 • Remon Waterontharders Kupa XL

Zo werkt een waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. GE) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Uitkerke verlaag je de dH waarde van 16,24 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Uitkerke.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1550 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1450 en €1850 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Uitkerke.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en kosteloos installatiebedrijven, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €85
Mechanische waterontharderVanaf €890
Elektronische waterontharderC.a. €1040
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €145 op jaarbasis
MontageCirca €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Uitkerke?
De waterhardheid in Uitkerke is doorgaans 16,24 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Uitkerke.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie