Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Putten

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Putten heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs vind je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.70 dH in Putten.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als irritaties aan de huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lagere energiekosten, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid PuttenHoe functioneert zo’n installatie?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeentePutten
Postcode3880
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Putten

Wil jij ook af van verstopte leidingen en/of strepen op je ruiten? Flink wat huishoudens kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Putten vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Putten heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Putten?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Putten. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Putten heeft een geschatte waterhardheid van 6.70. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Putten

De waterhardheid van het water in Putten bedraagt ongeveer 6.70 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-putten-3880

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Amysoft E-100
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Atag Descale 30

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Putten minimaliseer je de dH waarde van 6.70 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Putten.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €2300 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €750, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1450 en €1775 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Putten.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en snel specialisten, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €780
Elektronische waterontharderV.a €1170
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €120 per beurt
InstallatiekostenRond de €210
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Putten?
De hardheid van het water in Putten is plus minus 6.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Putten.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie