Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ramsel

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,76 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Ramsel maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je belangrijke info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 11,76 dH in Ramsel.
 • Dit kan zorgen voor onder andere minder lekker water en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid RamselHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteHerselt
Postcode2230
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ramsel

Heb je in huis last van verstopte leidingen en hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer mensen nemen een professionele waterontkalker. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachtere was en lagere energiekosten. In de gemeente Herselt zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Ramsel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Professionele waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ramsel?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Ramsel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ramsel kent een waterhardheid van 11,76. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ramsel

De waterhardheid van het drinkwater in Ramsel is 11,76 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-ramsel-2230

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Waterboss 700 CWB700n
 • Judo MultiSoft 2P
 • Erie Maxima Eco15
 • BWT AQA Perla 5
 • Amysoft C-200

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ramsel minimaliseer je de dH waarde van 11,76 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ramsel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €135 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2175 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €690 (zonder installatiewerk). Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1325 en €2075 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Ramsel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en snel installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €155
Mechanische waterontharderV.a €660
Elektrische waterontharderBegint bij €1050
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenVanaf €115 per beurt
InstallatiekostenC.a. €225
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Ramsel?
De hardheid van het water in Ramsel komt uit op ong. 11,76 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is ongeveer 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk aan een minder droge huid, zacht en fris water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ramsel.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie