Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Stabroek

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 14,28 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Stabroek resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier vind je praktische info over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 14,28 dH in Stabroek.
 • Dit is de oorsprong van problemen als strepen op je ruiten en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €290 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid StabroekWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteStabroek
Postcode2940
Gem. Gasverbruik M33.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4500 kWh
Gem. Waterhardheid14,28 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Stabroek

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt en/of bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal Belgen kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Stabroek werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Stabroek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Professionele waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Stabroek?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Stabroek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Stabroek heeft een gemeten waterhardheid van 14,28. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Stabroek

De waterhardheid van het water in Stabroek bedraagt circa 14,28 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 14,28 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 40,67 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-stabroek-2940

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Hydrotense Seduction 8
 • Watercompany Softflow 9
 • Amysoft C-100
 • Boshuis Twin

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stabroek minimaliseer je de dH waarde van 14,28 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Stabroek.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €135 voor magnetische ontharders tot ruim €2075 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €850 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1175 en €2150 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Stabroek.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en snel experts, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €70
Mechanische waterontharderCirca €720
Elektronische waterontharderC.a. €1160
Tabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractVanaf €120 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €240
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Stabroek?
De waterhardheid in Stabroek is om en nabij de 14,28 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Stabroek.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie