Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Loenhout

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Loenhout maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 10,30 dH in Loenhout.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals aanslag op servies en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €285 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid LoenhoutHoe werkt zo’n systeem?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteWuustwezel
Postcode2990
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid10,30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Loenhout

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en/of aanslag op servies? Een groot deel van de Vlamingen installeren een elektrische waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, een glanzende vaat en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Wuustwezel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Loenhout was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontkalker informatie.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Loenhout?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Loenhout. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Loenhout kent een waterhardheid van 10,30. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijv. lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Loenhout

De waterhardheid van het water in Loenhout is 10,30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10,30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-loenhout-2990

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft C-100
 • Waterboss 900
 • Kinetico 2020C HE
 • Erie Maxima Eco20
 • BWT AQA Perla 10

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Delta) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Loenhout verlaag je de dH waarde van 10,30 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Loenhout.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot wel €1400 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €750, zonder installeren. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €2125 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Loenhout.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten experts, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Waterontharder (mechanisch)Rond de €730
Elektrische waterontharderRond de €1010
Zout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €150 p/jaar
PlaatsingCirca €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Loenhout?
De hardheid van het water in Loenhout is om en nabij de 10,30 dH. De meting in de provincie Antwerpen bedraagt 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld via de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Loenhout.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie