Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Pittem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Pittem resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website lees je bruikbare informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 8,40 dH in Pittem.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld kalkstrepen op ramen en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €350 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid PittemZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePittem
Postcode8740
Gem. Gasverbruik M33.395 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4200 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Pittem

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en/of kalk op de lak van de auto? Steeds meer Belgen lossen dit op met een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Pittem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Pittem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Pittem?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Pittem. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot verminderde eczeem klachten en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Pittem heeft een waterhardheid van 8,40. Definitie: Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Pittem

De waterhardheid van het leidingwater in Pittem is ongeveer 8,40 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-pittem-8740

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • North Star 25ED
 • Watercompany Softflow 20
 • Atag Descale 5
 • Delta Duplex unit
 • Erie Maxima Eco20

Zo werkt een waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Pittem voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Pittem.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot wel €1925 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen bij €820 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1100 en €2225 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Pittem.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en vandaag nog installatiebedrijven, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €750
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1210
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudRond de €85 per beurt
InstallatieCirca €260
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Pittem?
De waterhardheid in Pittem is om en nabij de 8,40 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor efficiëntere verwarming en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Pittem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie