Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zwevezele

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Zwevezele heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je handige info aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Zwevezele.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als bittere thee en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €270 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid ZwevezeleTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWingene
Postcode8750
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zwevezele

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters lossen dit op met een professionele waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Wingene zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Zwevezele heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Zwevezele?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Zwevezele. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zwevezele heeft een geschatte waterhardheid van 8,40. Dit staat voor Normaal water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zwevezele

De waterhardheid van het drinkwater in Zwevezele is 8,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zwevezele-8750

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Twin 10
 • North Star 20ED
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Boshuis Duolux plus 400

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zwevezele voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zwevezele.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €1425 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders starten vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1350 en €2225 inclusief inregelen. In onderstaande schema bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Zwevezele.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel monteurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Mechanische waterontharderRond de €710
Elektrische waterontharderVanaf €910
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractCirca €90 per beurt
InstallatieCirca €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Zwevezele?
De hardheid in Zwevezele schatten we op 8,40 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zwevezele.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie