Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rijmenam

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Rijmenam heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je praktische info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Rijmenam.
 • Dit kan zorgen voor situaties als geïrriteerde huid en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid RijmenamFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteBonheiden
Postcode2820
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Rijmenam

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en/of bittere smakende thee? Steeds meer Vlamingen installeren een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, minder huidproblemen en huidirritaties en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Bonheiden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Rijmenam wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Rijmenam?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Rijmenam. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Rijmenam heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, minder last van een droge huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Rijmenam

De waterhardheid van het leidingwater in Rijmenam is 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-rijmenam-2820

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Twin 60
 • North Star 11UD
 • Halutec Domus DPS 300
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 100

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rijmenam verklein je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Rijmenam.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €110 voor een magnetische ontharder tot wel €1425 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1125 en €2075 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Rijmenam.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel installateurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €710
Elektronische waterontharderVanaf €1140
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudRond de €105 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €270
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Rijmenam?
De hardheid van het water in Rijmenam bedraagt 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen komt uit op ongeveer 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rijmenam.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie