Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Elst

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Elst heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je belangrijke informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.50 dH in Elst.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals veel schoonmaakwerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid ElstTechnische detailsKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3922
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31900 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Elst

Wil jij ook af van een droge huid en/of bittere thee en koffie? Meer en meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Rhenen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Elst wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Elst?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Elst. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Elst heeft een waterhardheid van 6.50. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Elst

De waterhardheid van het leidingwater in Elst bedraagt ongeveer 6.50 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-elst-3922

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • North Star 22UD
 • North Star 11ED
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Elst reduceert je de dH waarde van 6.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Elst.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1700 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €790, excl. installatie. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1100 en €1950 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Elst.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en zonder kosten monteurs, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Elektronische waterontharderBegint bij €1010
Onthardingszout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €100 per beurt
MontagekostenCirca €225
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Elst?
De hardheid van het water in Elst ligt op 6.50 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht ligt rond de 6.11 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen via de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Elst.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie