Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Moerzeke

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Moerzeke leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier check je belangrijke informatie over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Moerzeke.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals veel schoonmaakwerk en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid MoerzekeWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHamme
Postcode9220
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Moerzeke

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en/of veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, zachtere was en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Hamme vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Moerzeke heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Moerzeke?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Moerzeke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Moerzeke heeft een waterhardheid van 8,40. Dit staat voor Normaal water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Moerzeke

De waterhardheid van het drinkwater in Moerzeke bedraagt ongeveer 8,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-moerzeke-9220

Bekende modellen en merken

 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • AEG 22 L
 • SuperSoft SuperSoft
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Erie Maxima Eco11

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Moerzeke voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €880.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Moerzeke.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €140 voor een magnetische ontharder tot ruim €2300 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers beginnen bij €650 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Moerzeke.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel vakmannen, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Waterontharder (elektrisch)C.a. €990
Zout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractV.a €160 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €210
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Moerzeke?
De hardheid van het leidingwater in Moerzeke ligt op 8,40 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd via een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Moerzeke.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere stookkosten, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie